Onze honden | Our Dogs

Teven | Bitches

Tajna (Bichon Frisé) ●

Lollie (Bichon Frisé) ●


Gepensioneerd | Retired

Curly (Bichon Frisé) ●


 

Planning

Puppy's

Rasbeschrijving

Show

Nieuws | News

Herinnering

Links

 

Contact

 

Welke kosten komen er bij een hond kijken?

Veel mensen nemen een puppy omdat ze het zo leuk vinden om met een jong hondje te beginnen. De kosten van vaccinaties en castratie/sterilisatie enzovoorts, komen dan meestal voor eigen rekening.

Voordat je een hond neemt is het verstandig om je te verdiepen in de kosten die een hond met zich meebrengt. Hoeveel kost het levensonderhoud van een hond per jaar? Veel mensen verkijken zich op de kosten. Aan eten ben je gemiddeld al snel 2 euro per dag kwijt, maar de hond heeft natuurlijk veel meer nodig dan eten alleen. Zelfs als je het zo goedkoop mogelijk houdt, ben je jaarlijks al snel 750 a 800 euro kwijt aan het onderhoud van een hond.

Een hond is een populair huisdier. Een hond geeft gezelligheid, en alhoewel een hond ook veel aandacht vraagt, kiezen veel mensen ervoor om een hond als huisdier te nemen. Er zijn ook behoorlijk veel mensen die zich verkijken op de minder leuke kant van het hebben van een hond, zoals onder andere de kosten voor het levensonderhoud van de hond. Een hond heeft dagelijks eten nodig, maar ook een halsband, een riem, speelgoed en een mand. Soms zal je hond medicijnen nodig hebben, en indien nodig ook castratie of sterilisatie, enzovoort. Je kunt het natuurlijk net zo duur maken als je zelf wilt. Gratis zal een hond houden nooit zijn, maar het hoeft niet super duur te zijn.

Aanschaf

Wil je een rashond met stamboom? Dan kost een hond al snel 1500/2500 euro of meer. Tussen stamboom fokkers die niet zijn aangesloten bij een rasvereniging en fokkers die wel zijn aangesloten bij een rasvereniging zit een prijsverschil. Omdat fokkers bij een rasvereniging meer verplichtingen hebben zoals alle gezondheidstesten over leggen en de verplichte hondenshows volgen. Hondenshows zijn niet goedkoop om met  je hond aan deel te nemen. Dit is verplicht bij een rasvereniging omdat de honden door keurmeesters gekeurd worden en in de hondenshow komen alle positieve en negatieve dingen naar voren. Maar vooral omdat de rasvereniging daarmee beoordeeld of de bichon frise voldoet aan de rasstandaard.

Spullen die een Bichon Frise pup nodig heeft

Een Bichon Frise heeft ook spullen nodig. Dingen die je minimaal in huis haalt als je een pupje neemt:

Gemiddeld zit u op een uitgaven aan spullen die een hond nodig heeft na schatting 500 / 800 euro

Eenmalige kosten

De hond kan vroeg of laat gesteriliseerd of gecastreerd (moeten) worden de kosten zijn gemiddeld 150 / 500 euro.

Huisdierenverzekering

Ook worden de meesten honden gedurende hun leven een keer geopereerd. De kosten van een medische ingreep bij de dierenarts liggen tussen de 60 euro tot enkele honderden euro’s. Daarom is een huiddierenverzekering aan te raden. De kosten van een huisdierenverzekering zijn ongeveer 180 a 200 euro per jaar.

Jaarlijkse kosten

Jaarlijks terugkerende kosten die je voor je hond (kunt of moet) maken, zijn:

Voedsel

Een hond heeft gemiddeld 3 zakken voer nodig per jaar. Kost aan brokken zijn ongeveer 150 a 200 euro per jaar. Geef je een hond zijn natuurlijke voedsel, bestaande voor een groot deel rauw vlees, dan kan je een stuk goedkoper uit zijn, maar met een merk als BARF, kan het juist duurder uitpakken.

Overige kosten

Er zijn ook nog overige kosten. denk hierbij bijvoorbeeld aan je hond meenemen op vakantie, of een hondenpension, hondenuitlaatservice, spullen die de hond kapot kan maken, medicatie, en als de hond ziek of oud is geworden, kosten om de hond te laten inslapen en de crematie, enzovoorts. Ook deze kosten zijn als snel meer dan 100 / 200 euro.

Totaal kosten hond als huisdier

In totaal kost een hond je ongeveer 15.000 a 20.000 euro gedurende zijn leven. De gemiddelde hond kost de eigenaar ongeveer 800 a 1000 euro per jaar. Alle prijzen zijn de gemiddelde prijs.

Het is nogal een ruim bedrag voor een hondenleven. Maar als je mensen vraagt die ooit hun dierbare viervoeter niet meer hebben vraagt was het financieel waard? Dan is het antwoord altijd geld is niet te vergelijken met wat de waarde was om het hondje al die jaren als gezinslid te hebben. Het is je kind, je maatje, je alles, dat is niet in geld uit te drukken je krijgt er zoveel meer voor terug wat je ooit had mogen wensen.